Tuesday, September 18, 2007

NA THYMASAI TI SMYRNI ELLHNA EKSO APO TI TOURKIKI PRESBEIA

Πάντα να θυμάσαι τήν Σμύρνη

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2007, μια ομάδα, θα έλεγα ρομαντικών Ελλήνων, φιλελλήνων και ανάμεσά των αδελφών Αρμενίων, ταξίδευσαν από διάφορες Πολιτείες τής Αμερικής, στην Washington DC, για να αποτείνουν φόρο τιμής στούς νεκρούς τής Σμύρνης, τής πόλης που οι Τούρκοι Κεμαλιστές κατέκαψαν πριν 85 χρόνια, εκδιώκοντας όπως κι όπως τούς κατοίκους της, με βάρβαρα μέσα, όπως σφαγή, βιασμό γυναικών όλων τών ηλικιών, κάψιμο, αποκεφαλισμό, κόψιμο τών γεννητικών οργάνων, εξόρρυξη τών οφθαλμών και άλλων αποτρόπαιων πράξεων που δέν μπορεί να φαντασθεί ο κοινός νούς. Κατά τήν διάρκεια τής σιωπηλής αυτής διαδήλωσης, έγινε ανάγνωση μαρτυριών, από επιζήσαντες τής καταστροφής τής Σμύρνης, καθώς και ανάγνωση ποιημάτων, σχετικών με τήν Γενοκτονία τών Ελλήνων. Η εκδήλωση τελείωσε με άναμμα λευκών κεριών.
Ίσως, η αναφορά σε τούτη τη διαμαρτυρία που έγινε ειρηνικά έξω από τήν Τουρκική Πρεσβεία, με τήν συγκατάθεση τών αστυνομικών αρχών, θα περνούσε απαρατήρητη, αν δέν είχε κάτι ιδιαίτερο να αναδείξει που είναι η θρασυδειλία τών διπλωματικών αρχών τής Τουρκίας που δέν περίμεναν για δεύτερη φορά σε σαράντα ημέρες, να δούν έξω από τα κάγκελα τής Τουρκικής Πρεσβείας, Έλληνες διαδηλωτές, κάνοντάς τους να καλέσουν μια μεραρχία από αστυνομικούς πάνω από τρείς φορές, αφού δέν επείθοντο, ότι αυτοί οι διαδηλωτές, δέκα άνθρωποι μετρημένοι στα δάκτυλα, μεταξύ τών οποίων και δύο γυναίκες, η γνωστή στην Ελληνική κοινότητα για τούς αγώνες της για τήν αναγνώριση τής Γενοκτονίας τών Ελλήνων, Σοφία Κόστος, και η γράφουσα που συμμετείχε από πεποίθηση για αυτό που υπεστήριζε αλλά και από ανάγκη να καταγράψει το γεγονός. Η προηγούμενη διαμαρτυρία από τήν ίδια νεοσύστατη οργάνωση CANA ( Cyprus Action Network of America) έγινε στις 20 Ιουλίου, ημέρα τής θλιβερής επετείου τής εισβολής τών Τούρκων στην Κύπρο.
Ο Νίκος Τανέρης, ο διευθύνων νους τής οργάνωσης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα ανθρώπινα δικαιώματα που περνούσε με το συνεργείο του, για λογαριασμό τού γνωστού στο διαδίκτυο Youtube, για το τι αναζητά από αυτή τήν διαμαρτυρία, είπε, «ότι είναι επιβεβλημένο να αναγνωρίσουν και να παραδεχθούν οι Τούρκοι ότι διέπραξαν ένα μεγάλο έγκλημα μαζικό.» »Εμείς, δεν είμαστε όταν έγιναν αυτά αλλά τα διαβάσαμε και τα ακούσαμε από τούς ανθρώπους που επέζησαν και από τα παιδιά τους, τα οποία ζούν ακόμη.» «Αυτό είχε αρχίσει από παλιά συνέχισε ο Κος Τανέρης με την Γενοκτονία τών Αρμενίων και συνεχίσθηκε με τόν διαμελισμό τής Κύπρου.» «Η καταστροφή τής Σμύρνης», συνέχισε ο κος Τανέρης, « και η βίαια απομάκρυνση τού πληθυσμού της που αποτελείτο κυρίως από Έλληνες αλλά και Αρμενίους, έχει καταγραφεί από γνωστούς διπλωμάτες, όπως ο George Horton, και ιστορικούς όπως η Marjorie Dobkin. » «Η Τουρκία πρέπει να απολογηθεί στην ανθρωπότητα για αυτά τα εγκλήματα τών προγόνων των.» «Όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις αρνούνται τήν αλήθεια και όταν δεν λες την αλήθεια κάνεις τα θύματα να αισθάνονται ανθρώπινα ράκη, αφού τα υποτιμάς», κατέληξε ο κος Τανέρης.
Συνέλληνες, έχει έλθει πια ο καιρός που το χειράμαξο τής Ομογένειας πρέπει να πηγαίνει και με κανένα αυτόματο αυτοκίνητο. Οι αγώνες τών συντηρητικών που ορίζουν τήν τύχη τής Ομογένειας, έχουν από πολύ καιρό μπει στο ψυγείο, για να μη πω στο γύψο. Οι ψυχές τών ανθρώπων τής Σμύρνης που αδικοχάθηκαν εκείνες τίς μέρες πριν 85 χρόνια ζητούν ανάπαυση. Η ανάπαυση τών νεκρών δέν έρχεται μόνο με αγώνες από μέσα αλλά και από έξω. Ο νοών νοείτο. Αιωνία τους η μνήμη.
Το τέλος τής διαδήλωσης μπορείτε για όσους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να το δείτε στο www.youtube.com/SeviLenio

No comments: